Sider

fredag 12. desember 2014

Adventskrans

Hvert år i desember lager jeg vår tradisjonelle adventskrans.
Den med fire lys og granbar har jeg selvsagt også laget,
men denne her er spiselig og laget av vanlig hvetedeig
tilsatt revet skall og litt saft av en bio-sitron.

Fyllet består av smør, kanel, rosiner, dadler, sitronat og litt sukker.
Før den settes inn i ovnen, blir den penslet med egg
og får litt hakkede mandler strødd over.
200 grader i ca 25 minutter, nederste rille.

Ekstra pynt og smak: litt glasur av melis og sitronsaft
etter at kransen er ferdig steikt.
Og siden det er advent,
får kransen følge av et kubbelys midt i ringen.

En sikker vinner på ettermiddags-kaffe-bordet i førjulstiden.


1 kommentar:

  1. Na das ist ja mal ein Adventkranz nach meinem Geschmack *lach* so schön doppelsinnig *lach*
    Wunderbar Liv, ganz toll.
    LG Gisela

    SvarSlett

Populære innlegg